Apa Colblindor?


wuta werna biasane occurs nalika wong ora saged kanggo ndeleng werna ing mode standar.

The wuta werna uga dikenal minangka kurang werna.

masalah iki kerep mengkono nalika wong ora bisa mbedakake antarane werna tartamtu.

Masalah umum mengkono antarane sayuran ijo lan mbandingake saka Reds, lan sok-sok ing mbandingake biru.

Sejatine, ana rong sèl saiki ing retina kita.

Loro-lorone saka sel sing digunakake kanggo ndeteksi cahya. Iki disebut disebut cones lan kesatuan. Kesatuan ndeteksi mung peteng lan cahya lan banget responsif kanggo pesawat kurang cahya. Ing sel conthong sing digunakake kanggo ndeteksi werna.

sel sing klempakan ing tengah sesanti. Umumé, ana telung jinis cones sing ndeleng werna i.e. ijo, biru lan abang.

Otak migunakake input saka sel kerucut iki supaya kanggo netepake pemahaman werna kita.

Carane bisa werna wuta dumadi?

Ing werna sightlessness biasane bisa dumadi nalika siji utawa luwih saka siji sèl werna tumpeng ora saiki, ndeteksi warna beda saka standar utawa sing ora bisa digunakake kanthi bener.

Ing werna wuta kasar ana ing kasus nalika kabeh telung sel ing conthong sing ilang.

Ing werna sightlessness entheng occurs nalika kabeh telung sel kerucut ing tangan nanging siji saka sel kerucut ora bisa digunakake ing cara sing tepat.

Gejala Warna wuta

Tandha-tandha wuta werna sing kerep kamanggehang tuwane nalika bocah enom. Ing sawetara kasus, gejala sing dadi tipis sing padha ora bisa malah bakal weruh.

Gejala umum saka wuta werna incorporate:

Derajat saka wuta werna

Ana timbangan beda sightlessness werna. Wong-wong ing ayang-ayanganipun insufficiency entheng bisa ndelok werna umume ing cahya apik nanging duwe complicatedness ing cahya banget.

Others ora bisa mbedakake werna tartamtu ing peteng. Ing werna sightlessness umume mengaruhi loro mata ing cara sing padha lan tetep pancet kabeh liwat sing urip.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan derajat saka colorblindness, conduct the Vision test available at https://iristech.co/test-vision.

Perawatan kanggo werna blindness

Ana suwene perawatan lan pepak wuta werna.

jenis khusus saka kaca tingal lan lensa kontak kasedhiya ing pasar karo sartanipun saringan beda kanggo cacat werna, yen dibutuhake.

Vision lunak uga bantuan ing mbédakaké werna.

Warna wuta ora "Warna wuta"

Most of the people join the term color blindness to sightlessness and color, kang ngandhani wong-wong mau, that if you are colorblind or colorblind then you can see only black and white or possibly grayscale pictures.

Yen kita kudu dipikir ing syarat-syarat banjur ana telung beda ngalami kondhang kang digunakake kanggo nerangake cacat iki:

Warna Vision Kurang

Iku istilah sing paling pas. Iku jelas cacat tinentu titik nanging ora uga dikenali ing talking umum.

Vision https://iristech.co/vision/ will help you deal with the colorblindness deficiency you are suffering from. Download piranti lunak lan cetha ndeleng layar.

Daltonism

Jeneng iki asalé saka panliti abad kaping-18 dijenengi minangka John Dalton.

peneliti ana colorblind. Panjenenganipun performs sawetara investigations lan nerangake kedadean ing ilmiah kanggo pisanan.

Jeneng iki uga related kanggo meh kabeh jinis kurang sesanti werna.

dikirim ing Artikel

Privacy Luwing seneng Center

strictly Perlu

Cookies sing perlu kanggo situs kanggo dienggo mlaku.

gdpr

fungsi

Iki kita paring piwales marang kowé karo panggunaan free aplikasi lan kanggo menehi diskon yen piyantun diundang website Iris.

PHPSESSID, ngajak, ap_id

Performance

Iki digunakake kanggo trek interaksi user lan ndeteksi masalah potensial. Iki mbantu kita nambah layanan kita dening nyediakake data analitis carane kedhaftar nggunakake situs iki.

comment_author_, _hjIncludedInSample, _gid, _gat_gtag_UA_61527910_1, _ga, __unam, __stid
fr
m-b
ora, idin, 1P_JAR, kene
YSC, VISITOR_INFO1_LIVE, PREF, GPS

Nutup akun?

akun bakal ditutup lan kabeh data bakal dibusak permanen lan ora bisa mbalekake. Apa panjenengan yakin?