Apa individu Colorblind abang ijo luwih umum?


Biasane wuta werna punika kawontenan genetik.

ijo, biru lan werna abang wuta biasane sing diwarisaké saka tuwane.

Gene kang tanggung jawab marang negara wis digawa ing kromosom X lan iki latar kok akeh wong sing kena pengaruh saka masalah iki minangka kanggo mbandhingaké wanita.

Ana akeh alasan kang masalah iki.

Ana sawetara menarik kanyatan kang wong ora rampung menowo, iki minangka nderek:

  1. The wuta werna ora wuta gender, ing kasunyatan iku luwih Kerep antarane wong. Masalah mengaruhi 1 ing saben 12 males ing negara iki.
  2. Ing kanyatan wuta werna bener, wong sing werna wuta mung yen padha ndeleng mbandingake mung werna abu-abu lan ireng. Iki Nanging arang banget ing kasunyatan. Ing negara kondisi sing luwih umum kurang werna werna kurang sesanti. Ing negara iki, sayuran ijo lan abang bisa katon bingung.
  3. Biasane masalah iki turun temurun. Iku biasane liwati saka ibu kanggo anak ing kromosom 23. sanadyan, iku uga bisa nyebabake penyakit mripat beda, karusakan retina utawa tuwa.
  4. cats, terwelu, lan asu ndeleng iku biasane ing werna abu-abu. Ing tangan liyane, kethek duwe sesanti werna kuwat déné kupu lan tawon duwe sesanti luwih lan bisa ndeleng werna cetha kang manungsa malah ora bisa ndeleng.

Biasane efek kurang sesanti werna bisa alus, Moderate utawa kejem gumantung marang kurang.

Yen wong gerah saka wuta werna warisaken banjur kondisi sing bakal tetep padha kabeh liwat sing urip, iku ora njaluk apa sehat utawa Samsaya Awon.

Apa abang-ijo colorblind

Umumé, ana telung jinis sel kerucut lan saben jinis wis sensitivitas beda lan karep kanggo gelombang Beam.

Jenis conthong slamet cahya biru, nalika liyane slamet ijo lan siji katelu slamet iyub-iyub abang.

Nalika wong katon ing obyek, cahya lumebu menyang mripat lan arouses sel kerucut.

Utek ing negara iki napsiraken sinyal saka sel cones supaya bisa gampang ndeleng werna saka item.

ijo, biru lan cones abang kabeh karya bebarengan saéngga wong kanggo ndeleng kabeh macem-macem mbandingake.

Tuladhane, ing kasus nalika cones biru lan abang sing simulasi ing proses tartamtu banjur siji bakal weruh kain werna.

Kita bisa ngerti sing kesel kang colorblind lan pengin ndeleng werna kaya individu normal.

Sing kok kita kudu bisa ing Vision. Use the software to see colors just like any normal individual.

Sing nimbulaké fisik akurat saka wuta werna sing isih diselidiki nanging wiwit sing wuta werna lan gedhe disebabake cones dicacat utawa kadhangkala dening salah ing dalan saka conthong kanggo otak.

Wong-wong karo sesanti werna biasanipun wis kabeh telung jinis conthong utawa dalan apa mlaku nanging wuta werna njupuk Panggonan nalika siji utawa luwih saka siji jinis conthong sing metu saka urutan.

Tuladhane, ing cilik yen conthong abang wis rusak sampeyan ora bakal bisa kanggo ndeleng werna ngemot mbandingake abang noticeably.

Akèh wong wuta werna ora bisa mbedakake mbandingake pesti saka werna ijo lan abang.

Coba Vision test colorblind. Sampeyan bisa mangerteni apa sing colorblind utawa ora.

 

dikirim ing Artikel

Privacy Luwing seneng Center

strictly Perlu

Cookies sing perlu kanggo situs kanggo dienggo mlaku.

gdpr

fungsi

Iki kita paring piwales marang kowé karo panggunaan free aplikasi lan kanggo menehi diskon yen piyantun diundang website Iris.

PHPSESSID, ngajak, ap_id

Performance

Iki digunakake kanggo trek interaksi user lan ndeteksi masalah potensial. Iki mbantu kita nambah layanan kita dening nyediakake data analitis carane kedhaftar nggunakake situs iki.

comment_author_, _hjIncludedInSample, _gid, _gat_gtag_UA_61527910_1, _ga, __unam, __stid
fr
m-b
ora, idin, 1P_JAR, kene
YSC, VISITOR_INFO1_LIVE, PREF, GPS

Nutup akun?

akun bakal ditutup lan kabeh data bakal dibusak permanen lan ora bisa mbalekake. Apa panjenengan yakin?