Why you should take the complete Color blind test?


Примамливи блискоста на бојата почнува кога светлината хитови платно на цврсто исполнет нервните клетки во задниот дел на окото.

Овие конуси и стапови како што обично се нарекува, оган бура на нервните импулси во возврати на светлината, кои потоа се спушта на оптичкиот нерв на илустрација центри на мозокот.

Прачките се во основа на црно и бело рецептори; овие рецептори се фотографираат на постојано менување на обрасци за осветлување и темнината, кои се пред нашите очи.

Конуси се во основа одговорна за чудо на боја визија.

Colorblindness

Конуси во основа се во сорти i.e. зелена, сина и црвена боја.

На црвено светло инспирира црвено конуси и истовремено го спречува околните зелени шишарки.

Зелено светло го прави токму спротивното. Слично, сино светло стимулира сини конуси и ги ограничуваа и црвена и зелена конуси.

Постојат различни видови на colorblindness, но далеку од најчестите е црвена и зелена colorblindness.

црвена и зелена боја sightlessness влијае на неколку како 1 надвор од 30 луѓе.

Сите овие луѓе или немаат зелени шишарки или црвена конуси. На зелени шишарки се познати како deuteranopia и црвена конуси се нарекуваат protanopia.

Кои страдаат од colorblindness?

Colorblindness во основа е наследен проблем. црвена и зелена боја слепило е рецесивен членка донесе на X хромозомот.

Во овој случај, е потребно само еден ген силна сенка визија за да обезбеди боја визија.

Како и момчињата имаат само еден Х хромозом, па тоа е многу полесно и едноставно за нив да биде боја слепи.

Но, во случај ако нивните мајки се носители тогаш синовите имаат 50 проценти шанси да има одредба.

обично, црвена и зелена боја слепило се јавува кај околу 8 до 10 проценти од американските мажи.

Complete color blind test

комплетен тест на боја трепкање е важно да се изврши ако имаш чувство дека нешто не е во ред.

Тоа се различни тестови кои се спроведуваат со цел да се дијагностицира проблемот целосно.

оценување на бојата sightlessness Ishihara речиси е најчесто се користи анализа за тестирање дефицити боја визија.

Постојат различни сетови на располагање, кои се постојано се користат за полицаец, пилот и други вработувања работа, каде што голем боја визија е услов.

Бидејќи на оваа уредба, повеќето од слепило на бои луѓето се во потрага по соодветен начин да се биде во можност да помине тестовите.

но, за жал,, не постои комплетен начин за надминување на овој проблем. Со цел да се справи со овој проблем, едно лице може да купи некои боја корекција на познаници.

Но, тоа често е забрането да ги користат за тестови.

Еден anomaloscope во основа е инструмент кој се користи за мерење на квантитативните и квалитативните аномалии во боја острина.

Може да се земе тест на боја слепило со помош на скромни и едноставни anomaloscope.

Во повеќето од случаите, недостаток на луѓето на бојата сениште имаат склоност кон подобрено ноќно гледање, а во некои ситуации.

They can distinguish variations in luminosity that is difficult for color sighted to do.

Користење на тест визија. Тоа ќе потрае само неколку секунди и ќе дознаете дали сте слепило на бои или не.

Во случај да сте болни и уморни од не се во можност да ги видите сите бои, не грижете се, бидејќи Визија will help you see all the colors.

Објавено во членовите

Приватност склоност центар

строго неопходно

Колачиња, кои се неопходни за да функционира правилно сајт.

gdpr

функционалност

Тие ни помагаат да ви награда со бесплатно користење на апликацијата и да ви даде попуст доколку некој ве покани на веб Ирис.

PHPSESSID, покани, ap_id

перформанси

Тие се користат за следење на корисник интеракција и откривање на потенцијални проблеми. Овие ни помогне да ги подобриме нашите услуги преку обезбедување на аналитички податоци за начинот на користење на овој сајт.

comment_author_, _hjIncludedInSample, _gid, _gat_gtag_UA_61527910_1, _ga, __unam, __stid
fr
m-b
НЕ, СОГЛАСНОСТ, 1P_JAR, ТУКА
YSC, VISITOR_INFO1_LIVE, PREF, GPS

Затворите вашата сметка?

Вашата сметка ќе биде затворена и сите податоци ќе бидат трајно избришани и не може да се обнови. Дали си сигурен?