Она што го направив денес? – 16.06.2018


Додека јас мислев за тоа како да се направи Ирис повеќе популарна идеја ми дојде на ум да се напише тоа што го правам секој ден, па ако нешто се држи можам да се сетам што сум правел.

И, исто така, ова може да биде корисен еден ден за други претприемачи.

Видов некои реклама на Фејсбук за оптимизација и решив да се направи некои работи препорачува од членовите

Пребарувачите

Додавање Ирис да Бинг веб-администратори

Јас додадов Ирис да Бинг што е нешто сум пропуштил за последните 3 години

Јас само се фокусираше на пребарување на Google

Ајде да видиме како ова се покажува

Додавање Ирис на Yandex веб-администратори

Јас, исто така, додаде Ирис на Yandex пребарувач и веб-администратори

Не знам дали некој го користи ова пребарување мотори, но, сепак, треба да се обиде да се

учење

91.5% никогаш вложување минатото на првата страница на резултатите од пребарувањето.

Ница фактот

Алатки за истражување клучни зборови

KWFinder, SEMrush, и Ahrefs

не заборавајте за повеќејазичен оптимизација

Нил Пател, добро познат оптимизација, трчаше експеримент на неговиот веб-сајт преку преведување на својот блог во 82 различни јазици. Резултатот? Во рок од три недели виде 47% зголемување на целокупниот сообраќај! Кој не сака дополнителен 47%? Всушност, кога станува збор да се натпреваруваат во SERPs, понекогаш се случува на повеќејазични трасата може да биде една од најбрзо победи за вашиот бизнис.

He recommends Transposh plugin

Се додава повеќејазична поддршка

Можеби ова ќе им помогне со оптимизација

Почна да се авто-преведе на веб-страница на бугарската

Превод на веб-сајтот на бугарски

отстранет qTranslate

Промена на CSS уредување на панел за преводи

Направени на насловот за да биде во предниот дел и избор

учење

бројот на уникатни однесуваат домени беше најсилна корелација во целата студија

добра алатка е Ahrefs

НАПРАВИ треба да се поправи на Шема за Селектирај

Yoast оптимизација за проверка

Add schema markup!

брзина

1 во 4 посетителите ќе се откаже од сајт, ако тоа трае повеќе од 4 секунди да се вчита.

46 проценти од корисниците не го враќате слабо вршење на веб-сајтови.

сопственици на вебсајт има само 5 секунди за да се вклучат посетители пред тие да размислат за напуштање.

74 проценти на корисници кои што пристапуваат на мобилниот сајт ќе ја напуштат, ако тоа е потребно подолго од 5 секунди да се вчита.

Секоја една секунда задоцнување во страница оптоварување време може да доведе до $1.6 милијарди долари во годишни загуби за онлајн трговци како голем како Амазон.

НАПРАВИ Подобрување на брзината

учење

Следење на клучни зборови рангови – Препорачани AccuRanker

Објави на Buzzfeed како маркетинг каналот

reddit маркетинг

Како да ја добиете вашата парче од Reddit е 150 милиони процесуирани страници

Quora маркетинг најчитаниот автор
https://www.quora.com/profile/Oliver-Emberton

НАПРАВЕНО

Нова машина отпечатоци v3 без дупликати

Нова страница цените со 50% discount by default

Ќе се види како тоа функционира надвор

Објавено во Story

Приватност склоност центар

строго неопходно

Колачиња, кои се неопходни за да функционира правилно сајт.

gdpr

функционалност

Тие ни помагаат да ви награда со бесплатно користење на апликацијата и да ви даде попуст доколку некој ве покани на веб Ирис.

PHPSESSID, покани, ap_id

перформанси

Тие се користат за следење на корисник интеракција и откривање на потенцијални проблеми. Овие ни помогне да ги подобриме нашите услуги преку обезбедување на аналитички податоци за начинот на користење на овој сајт.

comment_author_, _hjIncludedInSample, _gid, _gat_gtag_UA_61527910_1, _ga, __unam, __stid
fr
m-b
НЕ, СОГЛАСНОСТ, 1P_JAR, ТУКА
YSC, VISITOR_INFO1_LIVE, PREF, GPS

Затворите вашата сметка?

Вашата сметка ќе биде затворена и сите податоци ќе бидат трајно избришани и не може да се обнови. Дали си сигурен?