Која е најдобрата возраст за да се слепи тест во боја?


Боја слепило е исто така познат како недостаток на боја визија. Поради боја слепило, лицето не може да се идентификуваат бои.

обично, човек не може да се прави разлика помеѓу црвена и зелена боја.

Тоа е тешко да се најде на првите симптоми на боја слепило кај дете.

Децата имаат низок распон на внимание, кога тие се фрли бои на хартија.

Само едно дете е под влијание од страна на боја слепило во врска со 25 деца.

Поради боја слепило, дете има одличен ноќно гледање.

Децата имаат прашања за време на читањето преку обоени страници како на пример преку зелени или црвени страници, бидејќи тоа се одразува преку нивните очи и тие се жалат за нивните очи.

Причини за Colorblindness

Боја слепило обично е предизвикана од генетско нарушување.

На "конуси" се одговорни за визијата на боја која се наоѓа на задниот дел на окото.

Поради недостаток на конуси клетки, дете е раѓањето далтонисти. Според optometric Лекарите од Вашингтон околу 8%, Момци се погодени од слепило кое е помалку од девојките.

Тоа значи дека односот на боја слепило на момчиња е повеќе од девојките. Тоа е тешко да се идентификуваат бои, кога интензитетот на светлината е ниска.

Кога детето е 4 години месеци конуси почнуваат развој кој е природен процес во нормално дете.

Додека во слепило на бои дете конуси се водат за исчезнати, поради што детето не може да се направи разлика на бои обично тие го гледаат виолетова или кафена наместо црвена и зелена боја.

Симптоми на Colorblindness

Тоа не е неизбежно значи дека слепило на бои не може да се види на бои.

Слепило на бои не може да се направи разлика на бои и тие може да се збуни при подигање на различни бои.

А слепило на бои не е во состојба да разликуваат бои, додека не се постигне 4 години.

Некои слепило на бои не се во можност да се види бои се должи на ахроматопсија болеста наречена. Само едно дете од 40 илјади бебиња е под влијание на "ахроматопсија".

Тест возраст за Colorblindness

за 4 години деца се во можност да тест на нивната боја визија.

Лекарот обично се бара да се категоризираат помеѓу црвена и зелена боја линии или зборови или бројки.

Ако детето е во можност да ги категоризираат боја фигура или линии тогаш детето се расчисти тест на боја визија, а ако не тогаш детето е слепило на бои.

Многу други тестови се земени од слепило на бои најмногу обоени точки фигури се дадени на детето да се идентификуваат бои за јасни резултати, ако тој / таа не може да биде во можност да се идентификуваат обоени форми дадени во слика.

Овие бројки се обично во црвена и зелена боја. Ние знаеме дека добивање на тест е скапо.

Do not worry because with Vision test https://iristech.co/test-vision Ќе ви помогне да дознаете дали сте слепило на бои или не, без да плаќаат еден денар.

заклучок

Тоа не значи дека боја слепи да не може да се види на бои или ја ограничува способноста на функцијата на видот на бојата.

Тоа е само фактот која е предизвикана од генетска мутација пренесува преку наследувањето.

Експертите сугерираат дека кога детето достигне возраст од 4 тогаш тоа мора да дека за да се провери тест боја визија.

Учејќи ги бојата појаснување и, исто така, им помогне на оние за да се идентификуваат позицијата на семафорите кои не се во можност да се направи разлика помеѓу црвена и зелена боја.

Визија е совршено решение за вашата colorblindness. Добиете софтвер и ќе биде во можност да се види на бои нормално без замагленоста.

Објавено во членовите

Приватност склоност центар

строго неопходно

Колачиња, кои се неопходни за да функционира правилно сајт.

gdpr

функционалност

Тие ни помагаат да ви награда со бесплатно користење на апликацијата и да ви даде попуст доколку некој ве покани на веб Ирис.

PHPSESSID, покани, ap_id

перформанси

Тие се користат за следење на корисник интеракција и откривање на потенцијални проблеми. Овие ни помогне да ги подобриме нашите услуги преку обезбедување на аналитички податоци за начинот на користење на овој сајт.

comment_author_, _hjIncludedInSample, _gid, _gat_gtag_UA_61527910_1, _ga, __unam, __stid
fr
m-b
НЕ, СОГЛАСНОСТ, 1P_JAR, ТУКА
YSC, VISITOR_INFO1_LIVE, PREF, GPS

Затворите вашата сметка?

Вашата сметка ќе биде затворена и сите податоци ќе бидат трајно избришани и не може да се обнови. Дали си сигурен?