Што е Colblindor?


Боја слепило обично се случува кога човек не е способен да се види бои во стандарден режим.

слепило на бои е исто така познат како боја дефицит.

Овој проблем често се случува кога некој не може да се направи разлика помеѓу одредени бои.

Проблемот обично се случува помеѓу зелена и различни нијанси на црвена, и повремено во нијанси на сино.

Во суштина, постојат две клетки присутни во нашите мрежницата.

И двете од клетките се користи за откривање на светлината. Овие се нарекува наречен конуси и прачки. Прачките се открие само мракот и светлината и се многу чувствителни на слаба светлина авиони. клетките на конус се користи за откривање на боја.

Овие клетки се концентрирани во центарот на вашата визија. Општо, постојат три типа на конуси кои гледаат боја i.e. зелена, сина и црвена боја.

Мозокот го користи влез од овие конус клетки со цел да се утврди нашата боја перцепција.

Како може да се случи во боја слепило?

sightlessness боја обично се случува кога една или повеќе од една боја конус клетки не се присутни, детектира различна боја од стандард или не работат правилно.

брутални боја слепило се јавува во случаи кога сите три чунчињата се водат за исчезнати.

благи боја sightlessness настанува кога сите три чунчињата се на дофат на раката, но еден од чунчињата не е работа на соодветен начин.

Симптоми на боја слепило

Знаците на боја слепило често се забележани од страна на родителите, кога децата се млади. Во некои случаи, симптомите се толку мали што тие дури и не може да се забележи.

Заеднички симптоми на боја слепило се вклучат:

Степени на боја слепило

Постојат различни нивоа на боја sightlessness. Луѓето со блага сенка инсуфициенција може да се согледа бои, генерално, во добра светлина, но имаат complicatedness во слаба светлина.

Други, пак, не може да биде дискриминаторско одредени бои во било светло. sightlessness боја обично влијае на двете очи на ист начин и останува константна сите преку нивниот живот.

Ако сакате да знаете повеќе за степени на colorblindness, conduct the Vision test available at https://iristech.co/test-vision.

Третман за далтонисти

Не постои соодветна и комплетен третман за боја слепило.

Посебен вид на очила и контактни леќи се достапни на пазарот со вклучување на различни филтри за да им помогне на боја недостатоци, ако е потребно.

Визија софтвер може да помогне во разликувањето на боите.

Боја слепило не е "боја слепило"

Most of the people join the term color blindness to sightlessness and color, кој им кажува, that if you are colorblind or colorblind then you can see only black and white or possibly grayscale pictures.

Ако можеме да го погледне во условите, тогаш постојат три различни познати и одредби кои се користат за да се објасни оваа инвалидност:

Боја Визија Недостаток

Тоа е најстариот точен термин. Тоа објаснува дефинитивен хендикеп за момент, но тоа не е добро идентификувани во заеднички зборување.

Визија https://iristech.co/vision/ will help you deal with the colorblindness deficiency you are suffering from. Симнете го софтверот и јасно се гледа вашиот екран.

Daltonism

Ова име е изведено од истражувач од 18 век именуван како Џон Далтон.

Истражувачот е слепило на бои. Настапува некои истражувања и објаснува феноменот научен труд за прв пат.

Именувањето, исто така, се однесува на речиси сите видови на недостаток на боја визија.

Објавено во членовите

Приватност склоност центар

строго неопходно

Колачиња, кои се неопходни за да функционира правилно сајт.

gdpr

функционалност

Тие ни помагаат да ви награда со бесплатно користење на апликацијата и да ви даде попуст доколку некој ве покани на веб Ирис.

PHPSESSID, покани, ap_id

перформанси

Тие се користат за следење на корисник интеракција и откривање на потенцијални проблеми. Овие ни помогне да ги подобриме нашите услуги преку обезбедување на аналитички податоци за начинот на користење на овој сајт.

comment_author_, _hjIncludedInSample, _gid, _gat_gtag_UA_61527910_1, _ga, __unam, __stid
fr
m-b
НЕ, СОГЛАСНОСТ, 1P_JAR, ТУКА
YSC, VISITOR_INFO1_LIVE, PREF, GPS

Затворите вашата сметка?

Вашата сметка ќе биде затворена и сите податоци ќе бидат трајно избришани и не може да се обнови. Дали си сигурен?