Why you should take the complete Color blind test?


Familjaritetin tërheqës i ngjyrës fillon kur drita godet një kanavacë të qelizave mbushur fort nervore në pjesën e prapme të syrit.

Këto kone dhe shkopinj si ato janë quajtur zakonisht, zjarr një stuhi e impulseve nervore në kundërpërgjigje në dritë, i cili pastaj shkon poshtë nervit optik në qendrat ilustrim i trurit.

Shufra janë në thelb receptorët zezë dhe e bardhë; këto receptorët fotografuar gjithnjë në ndryshim modelet e ndriçimit dhe të errësirës që janë para syve tanë.

Kone janë kryesisht përgjegjës për çudi e vizionit ngjyra.

Colorblindness

Kone vijnë kryesisht në varietete i.e. e gjelbër, blu dhe të kuqe.

Drita e kuqe frymëzon kone kuqe dhe njëkohësisht pengon kone gjelbër përreth.

Drita jeshile bën të kundërtën e saktë. në mënyrë të ngjashme, drita blu stimulon kone blu dhe ndalon dy kone kuqe dhe të gjelbër.

Ka lloje të ndryshme të colorblindness, por deri tani më të zakonshme është e kuqe-jeshile colorblindness.

sightlessness e kuqe-jeshile ngjyra ndikon si disa si 1 nga 30 njerëz.

Të gjithë këta njerëz ose nuk kanë kone gjelbër ose të kuqe kone. Kone gjelbër janë të njohur si deuteranopia dhe të kuqe kone quhen protanopia.

Që vuajnë nga colorblindness?

Colorblindness është në thelb një problem i trashëguar. verbëri e kuqe-jeshile ngjyra është një shtet largues kaluar në kromozomin X.

Në këtë rast, vetëm një të fortë vizion hije gjen është e nevojshme për të siguruar vizion ngjyra.

Si djemtë kanë vetëm një kromozom X, kështu që është shumë më e lehtë dhe e thjeshtë për ata të jenë me ngjyra të verbër.

Por në rast se nënat e tyre janë bartës pastaj bijtë kanë një 50 për qind shans për të pasur dispozitën.

zakonisht, e kuqe-jeshile ngjyra verbëri ndodh në lidhje me 8 në 10 për qind e meshkujve amerikanë.

Complete color blind test

plotë Testi Ngjyra injoroj është e rëndësishme për të kryer në qoftë se ju keni një ndjenjë se diçka është e gabuar.

Këto janë teste të ndryshme të cilat janë kryer në mënyrë për të diagnostikuar problemin plotësisht.

Ishihara Vlerësimi Ngjyra sightlessness është analiza përdoret pothuajse më të shpeshta për të provuar deficitet vizion ngjyra.

Ka grupe të pangjashëm në dispozicion të cilat janë përdorur në mënyrë të përsëritur për një oficer policie, pilot dhe rekrutimet e tjera të punës, ku vizioni i madh ngjyra është një kërkesë.

Për shkak të këtij vendimi, shumica e njerëzve colorblind janë në kërkim për një mënyrë të përshtatshme për të të jetë në gjendje për të kaluar testet e tilla.

por, për fat të keq, nuk ka ndonjë mënyrë të plotë për të kapërcyer këtë vështirësi. Në mënyrë që të merren me këtë problem, një person mund të blejnë disa të njohurit ngjyra korrigjimin.

Por ajo shpesh është e ndaluar të përdorin ato për analiza.

Një anomaloscope është në thelb një instrument që përdoret për të matur anomalitë sasiore dhe cilësore në mprehtësi ngjyra.

Dikush mund të marrë një test ngjyra verbëri me ndihmën e një anomaloscope pakërkues dhe të thjeshtë.

Në shumicën e rasteve, Ngjyra e Apparition njerëzit mangët kanë një prirje për një vizion të përmirësuar natës dhe në disa situata.

They can distinguish variations in luminosity that is difficult for color sighted to do.

përdorni testi Vision. Ajo do të marrë vetëm sekonda dhe ju do të gjeni nëse ju jeni colorblind apo jo.

Në rast se jeni të sëmurë dhe të lodhur e të mos qenë në gjendje për të parë të gjithë ngjyra e, mos u bëni merak, sepse vizion will help you see all the colors.

Postuar ne Artikuj