Çfarë është Colblindor?


verbëri ngjyra zakonisht ndodh kur një person nuk është në gjendje për të parë ngjyrat në një mënyrë standarde.

Verbëria ngjyra është i njohur edhe si një mangësi ngjyra.

Ky problem ndodh shpesh kur dikush nuk mund të dallojnë në mes të ngjyrave të caktuara.

Problemi zakonisht ndodh në mes të zarzavate dhe hije të ndryshme të Reds, dhe herë pas here në hije blu.

në parim, ka dy qeliza të pranishme në retinë tonë.

Të dyja qelizat janë përdorur për të zbuluar dritën. Këto quajtur quhen kone dhe shkopinj. Shufra zbuluar vetëm errët dhe të lehta dhe janë shumë të përgjegjshëm për të avionëve të ulët të lehta. Qelizat konike janë përdorur për të zbuluar ngjyra.

Këto qeliza janë të përqendruara në qendër të vizionit tuaj. përgjithësisht, ekzistojnë tri lloje të kone që shohin i.e ngjyra. e gjelbër, blu dhe të kuqe.

Truri përdor të dhëna nga këto qeliza konike, me qëllim për të krijuar perceptimin tonë ngjyra.

Si mund të ngjyra verbëri të ndodhë?

Sightlessness Ngjyra zakonisht mund të ndodhë kur një ose më shumë se një qelizat konike ngjyra nuk janë të pranishëm, zbuluar një ngjyrë të ndryshme se standardi, ose nuk janë duke punuar si duhet.

Verbëria brutal Ngjyra ndodh në rastet kur të tre qelizat e kon mungojnë.

Sightlessness butë ngjyrë të ndodh kur të tre qelizat konike janë në dorë, por një nga qelizat kon nuk është duke punuar në mënyrë të duhur.

Simptomet e Color verbëri

Shenjat e verbëri ngjyra janë vërejtur shpesh nga prindërit kur fëmijët janë të vegjël. Në disa raste, simptomat janë aq të vogël që ata nuk mund edhe të vërehet.

Simptomat e zakonshme të verbëri ngjyra përfshijnë:

Diplomat e ngjyra verbëri

Ka shkallë të ndryshme të sightlessness ngjyra. Njerëzit me pamjaftueshmëri të butë hije mund të perceptojnë ngjyrat në përgjithësi në dritë të mirë, por kanë complicatedness në dritë të dobët.

Të tjerët nuk mund të diskriminojë ngjyra të caktuara në çdo dritë. Sightlessness Ngjyra zakonisht prek të dy sytë në të njëjtën mënyrë dhe të mbetet konstante gjatë gjithë jetës së tyre.

Nëse doni të dini më shumë për gradë të colorblindness, conduct the Vision test available at https://iristech.co/test-vision.

Trajtimi për Color verbëri

Nuk ka asnjë trajtim të duhur dhe të plotë për ngjyra verbëri.

lloj të veçantë të syzet dhe lentet e kontaktit janë në dispozicion në treg me përfshirjen e filtrave të ndryshme për të ndihmuar mangësitë ngjyra, nëse kërkohet.

vizion software mund të ndihmojë në dallimin e ngjyrave.

Color Blindness nuk është "ngjyra Blindness"

Most of the people join the term color blindness to sightlessness and color, i cili u tregon atyre, that if you are colorblind or colorblind then you can see only black and white or possibly grayscale pictures.

Në qoftë se ne kemi një vështrim në kushtet atëherë ka tri dispozita të ndryshme të njohura të cilat janë përdorur për të shpjeguar këtë aftësi të kufizuar:

Color Vizioni mangësi

Kjo është termi më i saktë. Ajo shpjegon handikap të caktuar në pikën, por ajo nuk është identifikuar edhe në të folurit të përbashkët.

vizion https://iristech.co/vision/ will help you deal with the colorblindness deficiency you are suffering from. Shkarko software dhe në mënyrë të qartë shikoni ekranin tuaj.

daltonizëm

Ky emër rrjedh nga studiues të shekullit të 18-quajtur si John Dalton.

Studiuesi ishte colorblind. Ai kryen disa hetime dhe shpjegon fenomenin në një letër shkencore për herë të parë.

Emërtimi është e lidhur edhe me pothuajse të gjitha llojet e mungesës së vizionit ngjyra.

Postuar ne Artikuj

Privacy Preference Center

e domosdoshme

Cookies që janë të nevojshme për këtë faqe interneti për të funksionojnë siç duhet.

gdpr

funksionaliteti

Këto të na ndihmojë të shpërblejë me përdorimin e lirë të aplikimit dhe për të ju jap një zbritje në qoftë se dikush ju ftoi në faqen e internetit Iris.

PHPSESSID, ftoj, ap_id

Performance

Këto janë përdorur për të ndjekur ndërveprimin e përdoruesit dhe të zbulojë problemet e mundshme. Këto na ndihmuar në përmirësimin e shërbimeve tona, duke siguruar të dhëna analitike se si përdoruesit e përdorni këtë faqe.

comment_author_, _hjIncludedInSample, _gid, _gat_gtag_UA_61527910_1, _ga, __unam, __stid
fr
m-b
NUK, PËLQIMIT, 1P_JAR, KETU
YSC, VISITOR_INFO1_LIVE, PREF, GPS

Mbyllim llogarinë tuaj?

Regjistrimi juaj do të mbyllet dhe të gjitha të dhënat do të fshihen përgjithmonë dhe nuk mund të mbulohen. A je i sigurt?