Si është ngjyra verbëri diagnostikuar?


Një retinë është e përbërë kryesisht nga photoreceptors njohur si kone dhe shkopinjtë.

Rods janë të pranishme në periferi të retinës sonë dhe ata janë të përfshirë në vegim nate.

Ne anen tjeter, kone janë të vendosura në qendër të retinës dhe kone të na ndihmojë për të perceptojnë ngjyrën e në ditën.

Kone janë të përgjegjshëm për të gjatesi vale të ndryshme të dritës. Arsyeja është se ata janë të koduar gjenetikisht në llojin dhe sasinë e pigmentim.

Kromozomi X mban gjenet që gjenerojnë pigmente në kone që janë të nevojshme për të diskriminuar ngjyra.

Në rast se, nëse gjenet që kodojnë kone intensitetin e pigmentit janë të koduar gabimisht, atëherë kjo do të thotë se pigmente janë të gabuara.

Kjo është arsyeja e verbëri ngjyra apo mangësi ngjyra.

Arsyeja e Color verbëri

Sipas studimit është gjetur se meshkujt janë duke vuajtur nga ngjyra verbëri në një shkallë më të madhe si të krahasohet me femra.

Rritja e varfër kon do të çojë në mprehtësisë së dobët të ngjyrës, sidomos me tri ngjyra kryesore i.e. e gjelbër, kuqe dhe blu.

zakonisht, në protanopia, ka një mungesë e receptorëve të kuqe foto dhe duket e kuqe si e zezë.

Ekziston edhe një ndjeshmëri të reduktuar të verdhë dhe portokalli.

Deuteranopsia është mungesa e receptorëve të gjelbër.

Ky problem është i rrallë, por mund të ndodhë në njerëz të të gjitha grupmoshave. Tritanopia është një tjetër problem.

Ky problem ndodh për shkak të mungesës së receptorët blu. Some other reasons of color blindness are age related disorders such as diabetic retinopathy, degjenerim makular, trauma, and the deficiency of vitamin A.

Cataracts and Glaucoma can also have an effect on color sensitivity.

barbiturates ndryshme, medikamente presion të lartë të gjakut dhe antibiotikët mund të ndikojë edhe në perceptimin ngjyra.

Si për të diagnostikuar problemin?

trashëguar pamjaftueshmëri Vizioni ngjyra është diagnostikuar zakonisht në fëmijërinë e hershme me përdorimin e testeve të lehtë të shqyrtimit.

Testet e ndryshme si Pllaka Ishihara ngjyra dhe Hardy-Rand-Rittler, commonly known as H-R-R are used to evaluate the degree and type of color insufficiency.

Në të dy testet, individi i kërkohet të klasifikojë forma me ngjyrë ose numrat që shtrihen në një përzierje e pika dhe ndryshojnë në forcë dhe me ngjyra.

Mjekët dallojë dhe klasifikojë pamjaftueshmërinë bazuar në përgjigjet e personit.

Always keep this in your mind that hereditary color vision deficiency cannot be cured or treated.

Llojet e ndryshme të masave mund të merret në mënyrë që të merren me këtë problem.

Disa nga njerëzit të zhvillojnë strukturën e tyre të njohjes së ngjyrave të ndryshme nga vendndodhja e tyre apo shkëlqim, të tilla si pikat e verdhë, e gjelbër dhe të kuqe në një semafor.

Lente me ngjyra dhe syzet e specializuara janë gjithashtu në dispozicion në treg, i cili ndihmon në ngjyra të normalizohen.

Marr vizion për të siguruar që ju nuk do të duhet të humbasë fjalët dhe shifrat për shkak të çështjes tuaj colorblindness.

Kjo do t'ju ndihmojë të menaxhuar ekranin bazë të ngjyrave që ju mund të shikoni qartë.

Cambridge testi ngjyra

Cambridge testi ngjyra është gjithashtu një nga llojet e zakonshme të testit i cili është marrë në mënyrë që të diagnostikuar verbërinë e ngjyrave.

Ky test është si provë ngjyra Ishihara, por ajo është marrë në një ekran kompjuteri.

Në këtë test, pacienti është kërkuar të marr nga letër C nga prejardhje të ndryshme pikturuar.

You can complete the Vision test available at https://iristech.co/test-vision.

Është më mirë që ju të gjeni se sot nëse ju jeni colorblind apo jo.

Postuar ne Artikuj

Privacy Preference Center

e domosdoshme

Cookies që janë të nevojshme për këtë faqe interneti për të funksionojnë siç duhet.

gdpr

funksionaliteti

Këto të na ndihmojë të shpërblejë me përdorimin e lirë të aplikimit dhe për të ju jap një zbritje në qoftë se dikush ju ftoi në faqen e internetit Iris.

PHPSESSID, ftoj, ap_id

Performance

Këto janë përdorur për të ndjekur ndërveprimin e përdoruesit dhe të zbulojë problemet e mundshme. Këto na ndihmuar në përmirësimin e shërbimeve tona, duke siguruar të dhëna analitike se si përdoruesit e përdorni këtë faqe.

comment_author_, _hjIncludedInSample, _gid, _gat_gtag_UA_61527910_1, _ga, __unam, __stid
fr
m-b
NUK, PËLQIMIT, 1P_JAR, KETU
YSC, VISITOR_INFO1_LIVE, PREF, GPS

Mbyllim llogarinë tuaj?

Regjistrimi juaj do të mbyllet dhe të gjitha të dhënat do të fshihen përgjithmonë dhe nuk mund të mbulohen. A je i sigurt?