Si për të provuar monitorimin e mia për PWM rrah?

dhe Çfarë duhet të bëni në lidhje me të


Ka disa pajisje që ju përdorni testin monitoruar tuaj për PWM rrah, por unë dua të të tregoj diçka të thjeshtë.

Testi më poshtë është i bazuar në një linjë të thjeshtë duke lëvizur në ekranin tuaj.

Ju duhet për të provuar monitoruar tuaj në shkëlqim MAX hardware dhe në shkëlqim MIN hardware.

Nga shkëlqimi hardware, Unë do të thotë për të ndryshuar shkëlqimin nga monitoruar apo laptop butonat.

PWM Testi rrah

Më poshtë ju mund të shihni një vijë e bardhë lëvizje të vërtetë të shpejtë.

Ne do të përdorim këtë për të përcaktuar nëse monitoruar juaj ka rrah PWM apo jo në të dy max dhe shkëlqim min.

Unë do t'ju them se çfarë për të kërkuar, por për herë të parë një intro pak në

Çfarë është PWM rrah?

 

PWM rrah është një mënyrë e lirë që prodhuesit përdorin për të kontrolluar ndriçimin e ekranit duke shtuar disa prishet pa drita.

në parim, në një interval të caktuar monitoruar juaj është OFF pastaj pas disa milisekonda ON përsëri.

Truri ynë është i ngadalshëm dhe ne nuk e perceptojnë këtë, por ne kemi marrë tendosje të madhe të syve dhe dhimbje sy nga kjo.

Kjo është një nga arsyet kryesore pse sytë tanë lënduar në frontin e kompjuterit.

Për shkak të këtë në të vazhdueshme dhe jashtë e backlight sytë e kontratës jonë gjatë gjithë kohës si kjo

Kjo është arsyeja pse PWM rrah shkakton aq shumë lodhje të syve dhe është e padëshirueshme.

Shumica e vëzhguesve rrah vetëm kur shkëlqim është ulur në mënyrë kur shkëlqim hardware është në 100% nuk ka dridhje.

Kjo është arsyeja pse rekomandimi im kur ju shkarkoni iridë është për të vendosur shkëlqimin tuaj hardware për max dhe kontrollin e shkëlqim me Iris.

Iris përdor një metodë për të kontrolluar ndriçimin e cila nuk shkakton lodhje të syve dhe dhimbje të syve.

Çfarë duhet të shikoni për?

Varësisht se si ju shihni në vijën e lëviz ju mund të përcaktojë nëse monitoruar juaj përdor PWM për të kontrolluar ndriçimin.

Nëse monitoruar juaj nuk përdor PWM ju do të shihni një vijë të qetë lëviz si kjo

Ju mund ta provoni këtë duke vendosur ndriçimin tuaj hardware për të 100%.

Kur shkëlqim juaj hardware është vendosur të 100% monitoruar juaj nuk përdor PWM në të gjitha rastet dhe ju duhet të shihni këtë linjë të qetë.

Tani vendosur shkëlqim tuaj hardware me vlerën minimale të mundshme.

Nëse monitoruar juaj përdor DC dimming vend të PWM linja testi duhet të duken të qetë si ky

Nëse monitoruar juaj përdor PWM për të kontrolluar ndriçimin ju do të shihni linja të shumta në ekran ndarë nga një hapësirë ​​si kjo

Çfarë duhet të bëni nëse monitorimin e mia përdor PWM?

1. Set tuaj shkëlqim monitor Hardware për të 100% duke përdorur butonat tuaj monitoruar.

2. përdorim iridë për të kontrolluar ndriçimin pa PWM

Tregoji shoqëris

Nëse ju ka pëlqyer këtë artikull dhe ju mësuar gjëra të reja në lidhje me pse ne ndjeni dhimbje të syve në frontin e vëzhguesve

Nëse doni më shumë dhe më shumë njerëz për të mësuar në lidhje me këtë

Nëse ju doni miqtë tuaj për të mbrojtur veten nga rrezet e dëmshme dhe monitoruar emetimet

Shperndaje kete...
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Cicëroj
Share on LinkedIn
Linkedin
Postuar ne Artikuj, Duke testuar

Privacy Preference Center

e domosdoshme

Cookies që janë të nevojshme për këtë faqe interneti për të funksionojnë siç duhet.

gdpr

funksionaliteti

Këto të na ndihmojë të shpërblejë me përdorimin e lirë të aplikimit dhe për të ju jap një zbritje në qoftë se dikush ju ftoi në faqen e internetit Iris.

PHPSESSID, ftoj, ap_id

Performance

Këto janë përdorur për të ndjekur ndërveprimin e përdoruesit dhe të zbulojë problemet e mundshme. Këto na ndihmuar në përmirësimin e shërbimeve tona, duke siguruar të dhëna analitike se si përdoruesit e përdorni këtë faqe.

comment_author_, _hjIncludedInSample, _gid, _gat_gtag_UA_61527910_1, _ga, __unam, __stid
fr
m-b
NUK, PËLQIMIT, 1P_JAR, KETU
YSC, VISITOR_INFO1_LIVE, PREF, GPS

Mbyllim llogarinë tuaj?

Regjistrimi juaj do të mbyllet dhe të gjitha të dhënat do të fshihen përgjithmonë dhe nuk mund të mbulohen. A je i sigurt?