Pse individët kuqe jeshile colorblind janë më të zakonshme?


Normalisht verbëri ngjyra është një kusht gjenetik.

e gjelbër, blu dhe të kuqe verbëri ngjyra është kaluar zakonisht poshtë nga prindërit.

Gjen që është përgjegjës për shtetin është kryer në kromozomin X dhe kjo është baza arsyeja pse shumë njerëz më shumë janë të prekur nga ky problem, si të krahasohet me gratë.

Ka shumë arsye të këtij problemi.

Ka disa fakte interesante nga të cilat njerëzit nuk janë plotësisht të njohur, këto janë si më poshtë:

  1. Verbëria ngjyra nuk është e verbër gjinore, në fakt ajo është shumë më e përhapur midis njerëzve. Problemi prek 1 në çdo 12 meshkujt në këtë vend.
  2. Në saktë faktet ngjyra verbëri, njerëzit janë ngjyra të verbër vetëm nëse ata e shohin hije vetëm gri dhe i zi. Kjo megjithatë është shumë e rrallë në realitet. Gjendja gjendja më e zakonshme e mangësi ngjyra është vizioni mangësi ngjyra. Në këtë shtet, zarzavate dhe Reds mund të shikoni konfuze.
  3. Kryesisht ky problem është i trashëgueshëm. Ajo është kaluar zakonisht nga nëna e të birit në kromozomin 23. megjithëse, ajo gjithashtu mund të shkaktohet nga sëmundje të ndryshme të syve, dëmtim retinë ose plakje.
  4. macet, lepujt, dhe qentë shohin gjërat kryesisht në ngjyrë gri. Ne anen tjeter, majmunët kanë vizion të fortë ngjyra ndërsa fluturat dhe bletët kanë vizion të madh dhe mund të shohim ngjyrat qartë që qeniet njerëzore nuk mund ta shihni edhe.

Normalisht efektet e mungesës së vizionit ngjyra mund të jetë e butë, moderuar ose pamëshirshme varësi mangësi.

Nëse dikush po vuan nga verbëria e trashëguar ngjyra, atëherë gjendja e tyre do të mbetet i njëjtë gjatë gjithë jetës së tyre, ajo nuk do të marrë ndonjë të shëndetshme apo më keq.

Pse e kuqe-jeshile colorblind

përgjithësisht, ekzistojnë tri lloje të qelizave konike dhe çdo lloj ka një ndjeshmëri të ndryshme dhe dhembshuri për të gjatesi vale trare.

Një lloj i kon percepton dritë blu, ndërsa një tjetër e percepton të gjelbër dhe një e treta e percepton hije të kuqe.

Kur dikush shikon një objekt, drita hyn në syrin e tyre dhe të ngjall qelizat kon.

Truri në këtë gjendje interpreton sinjalet nga qelizat kone kështu që lehtë mund të shihni ngjyrën e sendit.

e gjelbër, blu dhe kone të kuqe të gjithë punojnë së bashku duke i lejuar njerëzit të shohin të gjithë shumëllojshmëri e hije.

Për shembull, në një rast kur kone blu dhe të kuqe janë të simuluar në një mënyrë të caktuar, atëherë ai do të shihni ngjyrën vjollcë.

Ne mund të kuptojmë se ju jeni të lodhur të qenit një colorblind dhe ju doni të shihni ngjyrat ashtu si individët normale.

Kjo është arsyeja pse ne kemi për ju të vizion. Use the software to see colors just like any normal individual.

Shkaqet sakta fizike të verbëri ngjyra janë ende duke u hetuar, por supozohet se ngjyra verbëri është nga dhe të mëdha të shkaktuara nga kone meta ose ndonjëherë nga një gabim në shtegun nga kon në tru.

Njerëzit me vizion të zakonshme ngjyra kanë të gjitha tre llojet e kon ose rrugët duke punuar si duhet, por ngjyra verbëri ndodh kur një ose më shumë se një lloje kon janë jashtë funksionit.

Për shembull, në rast se kon e kuqe është dëmtuar, atëherë ju nuk do të jetë në gjendje për të parë ngjyrat që përmban nuanca të kuqe të dukshme.

Shumica e njerëzve me ngjyra verbëri nuk mund të dallojnë hije caktuar të ngjyrës jeshile dhe të kuqe.

Provoni Vizioni testi colorblind. Ju mund të gjeni nëse ju jeni colorblind apo jo.

 

Postuar ne Artikuj

Privacy Preference Center

e domosdoshme

Cookies që janë të nevojshme për këtë faqe interneti për të funksionojnë siç duhet.

gdpr

funksionaliteti

Këto të na ndihmojë të shpërblejë me përdorimin e lirë të aplikimit dhe për të ju jap një zbritje në qoftë se dikush ju ftoi në faqen e internetit Iris.

PHPSESSID, ftoj, ap_id

Performance

Këto janë përdorur për të ndjekur ndërveprimin e përdoruesit dhe të zbulojë problemet e mundshme. Këto na ndihmuar në përmirësimin e shërbimeve tona, duke siguruar të dhëna analitike se si përdoruesit e përdorni këtë faqe.

comment_author_, _hjIncludedInSample, _gid, _gat_gtag_UA_61527910_1, _ga, __unam, __stid
fr
m-b
NUK, PËLQIMIT, 1P_JAR, KETU
YSC, VISITOR_INFO1_LIVE, PREF, GPS

Mbyllim llogarinë tuaj?

Regjistrimi juaj do të mbyllet dhe të gjitha të dhënat do të fshihen përgjithmonë dhe nuk mund të mbulohen. A je i sigurt?