Naha individu Colorblind beureum héjo nu leuwih umum?


Biasana nu lolong warna mangrupakeun kaayaan genetik.

héjo nu, bulao jeung beureum warna lolong biasana diliwatan handap ti kolotna.

Gén nu aya dina muatan pikeun kaayaan nu dibawa dina kromosom X jeung ieu téh grounds naha beuki loba lalaki nu kapangaruhan tina masalah ieu ngabandingkeun kana awéwé.

Aya loba alesan masalah ieu.

Aya sababaraha fakta metot ti mana éta jalma henteu ditumpes akrab, ieu kieu:

  1. The lolong warna henteu buta génder, kanyataanna eta leuwih sering diantara lalaki. masalah mangaruhan 1 dina unggal 12 males di nagara ieu.
  2. Dina fakta lolong warna bener, éta jalma téh warna buta wungkul lamun aranjeunna ningali nuansa ngan abu tur hideung. Ieu kumaha ogé langka pisan kanyataanana. Kaayaan kondisi anu leuwih umum tina kakurangan warna mangrupakeun warna kakurangan visi. Dina kaayaan kieu, nu greens na reds bisa ngungkaban matak ngabingungkeun.
  3. Lolobana masalah ieu turunan. Hal ieu biasana lulus ti indung ka putrana dina kromosom 23rd. sanajan, eta oge bisa disababkeun ku kasakit panon béda, ruksakna rétina atanapi sepuh.
  4. The ucing, kelenci, jeung anjing ningali hal lolobana aya dina warna kulawu. Di sisi anu sanésna, monyet gaduh visi warna kuat sedengkeun kukupu na palebah gaduh visi gede tur tiasa ningali kelir jelas mana manusa sanajan teu bisa ningali.

Biasana efek tina kakurangan visi warna tiasa lemes, sedeng atanapi kejam gumantung kana kakurangan nu.

Lamun batur geus nalangsara ti lolong warna diwariskeun lajeng kaayaan maranéhanana baris tetep sami sadayana ngaliwatan kahirupan maranéhanana, eta moal meunang naon healthier atawa goréng.

Naha beureum-héjo colorblind

dina umumna, aya tilu tipe utama sél congcot sarta unggal jenis ngabogaan sensitipitas béda jeung asih ka panjang gelombang beam.

Hiji jenis congcot perceives lampu bulao, bari sejen perceives héjo jeung salah katilu perceives sahadé beureum.

Nalika batur Sigana di hiji obyék, lampu diasupkeun kana panon maranéhanana sarta arouses sél congcot.

Otak dina kaayaan kieu interprets sinyal ti sél congcot ambéh salah bisa kalayan gampang ningali warna tina item nu.

héjo nu, bulao jeung congcot beureum kabeh gawé bareng sahingga jalma ningali sakabeh rupa nuansa.

Salaku conto, bisi hiji waktu congcot bulao jeung beureum nu simulated di luhur tangtu lajeng salah bakal ningali warna ungu.

Urang tiasa ngartos yen anjeun capé keur colorblind na rék ningali kelir kawas nu individu normal.

Éta pisan sababna naha urang gaduh keur anjeun nu tetempoan. Use the software to see colors just like any normal individual.

Nu jadi sabab fisik tepat lolong warna anu masih keur ditalungtik tapi dianggap eta lolong warna nyaeta ku na badag disebabkan ku congcot flawed atanapi kadang ku kasalahan dina jalur ti congcot kana otak.

Rahayat jeung visi warna dawam geus sagala tilu tipe congcot atanapi jalur sakumaha kuduna tapi lolong warna lumangsung nalika hiji atawa leuwih ti hiji jenis congcot anu kaluar tina urutan.

Salaku conto, bisi lamun congcot beureum ruksak mangka anjeun moal bisa ningali kelir ngandung nuansa beureum noticeably.

Kalolobaan jalma kalawan lolong warna teu tiasa kalan dina nuansa definite warna héjo jeung beureum.

coba Visi test colorblind. Anjeun tiasa manggihan naha anjeun colorblind atanapi henteu.

 

dipasang dina Artikel

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr

Functionality

These help us reward you with free usage of the application and to give you a discount if somebody invited you to the Iris website.

PHPSESSID, inviter, ap_id

Performance

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

comment_author_, _hjIncludedInSample, _gid, _gat_gtag_UA_61527910_1, _ga, __unam, __stid
fr
m-b
NID, CONSENT, 1P_JAR, IDE
YSC, VISITOR_INFO1_LIVE, PREF, GPS

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?