Naon Colblindor?


lolong warna biasana lumangsung nalika hiji jalma henteu sanggup ningali kelir dina mode standar.

The lolong warna ieu kawanoh ogé salaku kakurangan warna.

masalah ieu mindeng kajadian nalika batur moal bisa kalan antara kelir nu tangtu.

masalah umum kajadian antara greens jeung nuansa béda tina reds, sarta aya kalana dina nuansa biru.

dasarna, aya dua sél hadir dina rétina kami.

Duanana sél anu dipaké pikeun ngadeteksi lampu. Ieu disebut disebut congcot sarta rod. The rod ngadeteksi ukur poék jeung lampu na pisan responsif kana planes rueuk. Sél congcot anu dipaké pikeun ngadeteksi warna.

Sél ieu téh ngumpul di puseur visi Anjeun. dina umumna, aya tilu tipe congcot nu ningali warna i.e. hejo, bulao jeung beureum.

uteuk migunakeun input ti sél congcot ieu guna ngadegkeun persépsi warna kami.

Kumaha tiasa warna lolong lumangsung?

Warna sightlessness biasana bisa lumangsung nalika hiji atawa leuwih ti hiji sél warna congcot henteu hadir, ngadeteksi warna béda ti standar atawa teu sakumaha kuduna.

Warna lolong pangperangan lumangsung dina kasus lamun sakabeh tilu sél congcot anu leungit.

Warna sightlessness hampang lumangsung nalika sadaya tilu sél congcot anu di leungeun tapi salah sahiji sel congcot teu bisa dipake dina cara ditangtoskeun.

Gejala Warna lolong

Tanda tina lolong warna anu remen katalungtik ku kolotna lamun barudak anu ngora. Dina sababaraha kasus, gejala anu jadi slight yén maranéhna bisa jadi teu malah jadi noticed.

Gejala umum tina lolong warna ngasupkeun:

Tingkat lolong warna

Aya skala béda tina sightlessness warna. Rahayat kalawan sahadé insufficiency hampang bisa ngarasa kelir umumna di lampu alus tapi kudu complicatedness di lampu lemah.

Batur teu bisa ngabentenkeun kelir nu tangtu dina lampu sagala. Warna sightlessness umumna mangaruhan duanana panon dina cara nu sarua jeung tetep konstan sadaya ngaliwatan kahirupan maranéhanana.

Lamun hayang nyaho ngeunaan tingkat colorblindness, conduct the Vision test available at https://iristech.co/test-vision.

Perlakuan pikeun Warna lolong

Aya treatment ditangtoskeun jeung lengkep pikeun lolong warna.

Jenis husus tina gelas jeung lenses kontak nu aya di pasar sareng involvement of saringan béda mantuan deficiencies warna, lamun diperlukeun.

tetempoan software bisa mantuan dina distinguishing warna.

Warna lolong teu "Warna lolong"

Most of the people join the term color blindness to sightlessness and color, nu ngabejaan aranjeunna, that if you are colorblind or colorblind then you can see only black and white or possibly grayscale pictures.

Mun urang boga katingal di istilah lajeng aya tilu béda stipulations well-dipikawanoh nu dipaké pikeun ngajelaskeun cacad ieu:

Warna Visi kakurangan

Ieu téh mangrupa istilah paling tepat. Ieu ngécéskeun handicap definite ka titik tapi henteu ogé dicirikeun dina hihihi umum.

tetempoan https://iristech.co/vision/ will help you deal with the colorblindness deficiency you are suffering from. Ngundeur software jeung jelas ningali layar Anjeun.

Daltonism

Ngaran ieu diturunkeun tina panalungtik abad-18 ngaranna jadi John Dalton.

panalungtik éta colorblind. Anjeunna ngalakukeun sababaraha investigations sarta ngécéskeun fenomena di hiji makalah ilmiah pikeun kahiji kalina.

ngaran ieu ogé patali jeung ampir kabéh rupa kakurangan visi warna.

dipasang dina Artikel

Privacy Preference Center

Strictly Necessary

Cookies that are necessary for the site to function properly.

gdpr

Functionality

These help us reward you with free usage of the application and to give you a discount if somebody invited you to the Iris website.

PHPSESSID, inviter, ap_id

Performance

These are used to track user interaction and detect potential problems. These help us improve our services by providing analytical data on how users use this site.

comment_author_, _hjIncludedInSample, _gid, _gat_gtag_UA_61527910_1, _ga, __unam, __stid
fr
m-b
NID, CONSENT, 1P_JAR, IDE
YSC, VISITOR_INFO1_LIVE, PREF, GPS

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?